Outcome Measures

Als kinesitherapeut is het geven van patiëntgerichte zorg uiterst belangrijk. Geïndividualiseerde oefeningen die worden aangepast naar de mogelijkheden en noden van de zorggebruiker zijn hierbij van essentieel belang. Om deze aanpassingen op een onderbouwde manier te kunnen maken is het echter belangrijk om een helder en vooral objectief beeld te vormen van de patiënt, want zoals het algemene motto zegt: ‘Meten is Weten’.

Enkele vragen die je jezelf als therapeut hierbij kan stellen zijn: hoe pak ik dit praktisch aan? Hoe volg ik de progressie van mijn patiënt op en hoe bekom ik op geregelde wijze dergelijke objectieve data? Welke toepassingen kan ik hiervoor gebruiken en hoeveel tijd zal dit in beslag nemen?

In onze eerste whitepaper proberen we een kort antwoord te bieden op deze vragen en meer.