Ontdek het bewegingsrapport via Matti

Dit is Matti

Motiveer je leerlingen, analyseer hun bewegingen en volg hun vooruitgang. Met Matti heb je steeds het juiste bewegingsrapport bij de hand!

Lees meer
Wat kan Matti bieden binnen de schoolomgeving?
  • Motiveer je leerlingen

  • Houd hun vooruitgang bij

  • Deel bewegingsrapporten

Matti op school

Hi Ik ben Matti! Wie ben jij?

Eerst leren de leerkrachten en kinesisten hun leerling(e) beter kennen. Dit doen ze vaak via een kennismakingsgesprek waarbij de leerling getest word en de persoonlijke doelen van de leerling(e) besproken worden. Matti kan helpen door een eerste meeting te doen via enkele bewegingstesten. Deze resulteren in een startpunt voor de leerling(e) waarop de doelen kunnen worden bepaald.

De metingen gebeuren op een speelse en objectieve manier onder de expertise van de kinesist.

We kunnen al spelend werken aan je doelen!

De kinesist werkt samen met de leerling(e) aan de vooropgestelde doelen. Hier kan Matti helpen via een hele boel aanpasbare exergames (games met therapie-oefeningen). De therapeut past de exergames aan aan de specifieke noden van de leerling(e). Zo blijft de leerling(e) gemotiveerd verder bewegen en oefenen!

Waar staan we nu? Gaan we in de juiste richting?

Tijdens de exergames word er continu data opgeslagen over de bewegingen van de leerling(e). Deze data kan de kinesist analyseren om zo een beter beeld te hebben op de vooruitgang van de leerling(e). 

We zijn al weer een stap dichter bij onze doelen, kijk maar!

Via het bewegingsrapport wordt iedereen op de hoogte gebracht van de behaalde resultaten. Zo kunnen de kinesist, de leerkracht, de ouders én natuurlijk de leerling(e) samen de vooruitgang bekijken en de werkpunten bespreken.

Wow super gedaan! Weer een level omhoog!

Vooruitgang van de leerlingen wordt duidelijk gecommuniceerd via data en grafieken. De communicatie wordt op een warme en ondersteunende manier gebracht. Zo kunnen de Kinesisten, met een beetje hulp van Matti, hun leerlingen naar het volgende level krijgen!

Het bewegingsrapport

Onderzoek bij Creative Therapy

Als spinoff van Universiteit Gent hecht Creative Therapy veel waarde aan Wetenschappelijk onderbouwing.

Over de jaren heen werd er in het veld van de kinesitherapie een steeds sterkere nadruk gelegd op het gebruik van Evidence-Based Practice (EBP). Een belangrijke voorwaarde hiertoe is het gebruik van gestandaardiseerde meetinstrumenten om de progressie van de zorggebruiker op te volgen (Law & MacDermid, 2014). De objectivering van progressie blijkt in het werkveld van de revalidatiewetenschappen echter nog onvoldoende te gebeuren en bovendien zijn er vaak geen gestandaardiseerde instrumenten beschikbaar die onderzoekers kunnen koppelen aan de revalidatie-doelstellingen (Jette, Halbert, Iverson, Miceli, & Shah, 2009). Daarom gaan therapeuten zich nog steeds regelmatig baseren op klinische impressies.

0%
van alle kinesitherapeuten hechten grote waarde aan Evidence Based Practice.
0%
van alle kinesitherapeuten passen vaak hun testen aan.
0%
van alle kinesisten vinden dat tijdsgebrek de grootste boosdoener is tegen Value Based Practice.

Neem de proef op de som

powered by Typeform