Revalideren met Matti, motiveren en meten

Dit is Matti

Motiveer je zorggebruikers, analyseer hun bewegingen en volg hun vooruitgang. Met Matti heb je steeds het juiste bewegingsrapport bij de hand!

Lees meer
Wat kan Matti bieden binnen een Revalidatiecentrum?
  • Motiveer je zorggebruikers

  • Houd hun vooruitgang bij

  • Deel bewegingsrapporten

Matti in een Revalidatiecentrum

Hi Ik ben Matti! Wie ben jij?

Eerst leren de dokters en kinesisten hun zorggebruiker beter kennen. Dit doen ze vaak via een kennismakingsgesprek waarbij de zorggebruiker getest wordt en de persoonlijke doelen van de zorggebruiker besproken worden. Matti kan helpen door een eerste meeting te doen via enkele bewegingstesten. Deze resulteren in een startpunt voor de zorggebruiker waarop persoonlijke doelen kunnen worden bepaald.

De metingen gebeuren op een speelse en objectieve manier onder de expertise van de kinesist.

We kunnen al spelend werken aan je doelen!

De kinesist werkt samen met de zorggebruiker aan de vooropgestelde doelen. Hier kan Matti helpen via een hele boel aanpasbare exergames (games met therapie-oefeningen). De therapeut past de exergames aan aan de specifieke noden van de zorggebruiker. Zo blijft de zorggebruiker gemotiveerd verder bewegen en oefenen!

Waar staan we nu? Gaan we in de juiste richting?

Tijdens de exergames word er continu data opgeslagen over de bewegingen van de zorggebruiker. Deze data kan de kinesist analyseren om zo een beter beeld te hebben op de vooruitgang tijdens de therapie. 

We zijn al weer een stap dichter bij onze doelen, kijk maar!

Via het bewegingsrapport wordt iedereen op de hoogte gebracht van de behaalde resultaten. Zo kunnen de kinesist, de dokter, de familie én natuurlijk de zorggebruiker samen de vooruitgang bekijken en de werkpunten bespreken.

Wow super gedaan! Weer een level omhoog!

Vooruitgang van de zorggebruiker wordt duidelijk gecommuniceerd via data en grafieken. De communicatie wordt op een warme en ondersteunende manier gebracht. Zo kunnen de Kinesisten, met een beetje hulp van Matti, hun zorggebruiker naar het volgende level krijgen!

Het bewegingsrapport

Onderzoek bij Creative Therapy

Als spinoff van Universiteit Gent hecht Creative Therapy veel waarde aan Wetenschappelijk onderbouwing.

Over de jaren heen werd er in het veld van de kinesitherapie een steeds sterkere nadruk gelegd op het gebruik van Evidence-Based Practice (EBP). Een belangrijke voorwaarde hiertoe is het gebruik van gestandaardiseerde meetinstrumenten om de progressie van de zorggebruiker op te volgen (Law & MacDermid, 2014). De objectivering van progressie blijkt in het werkveld van de revalidatiewetenschappen echter nog onvoldoende te gebeuren en bovendien zijn er vaak geen gestandaardiseerde instrumenten beschikbaar die onderzoekers kunnen koppelen aan de revalidatie-doelstellingen (Jette, Halbert, Iverson, Miceli, & Shah, 2009). Daarom gaan therapeuten zich nog steeds regelmatig baseren op klinische impressies.

0%
van alle kinesitherapeuten hechten grote waarde aan Evidence Based Practice.
0%
van alle kinesitherapeuten passen vaak hun testen aan.
0%
van alle kinesisten vinden dat tijdsgebrek de grootste boosdoener is tegen Value Based Practice.

Boek een demo